Duiken Bonaire, Kitesurfen bonaire

Activiteiten

Duiken in de Caribische zee
Bonaire wordt de laatste decennia keer op keer uitgeroepen tot de beste duikbestemming van de Caribische archipel, door het toonaangevende Amerikaanse duikblad 'Scuba Diving Magazine'. Bonaire wordt in het bijzonder geroemd voor haar vele kantduikmogelijkheden en onaangetaste maritieme natuur.

Bonaire kent 86 officiële duiklocaties, waaronder 51 kantduikplekken. Aan de rustige westkust van Bonaire, waar Kas Kaprikornio eveneens gelegen is, zijn 60 van deze duiklocaties. De officiële duikbestemmingen worden vanaf de kant aangegeven door speciale gele stenen en in het water door gele boeien.

Snorkelen in de Caribische Zee
Om de fascinerende onderwaterwereld van Bonaire te ontdekken kunt ook snorkelen in de Caribische Zee, die Bonaire omspoelt in een tropisch aquarium. Op Bonaire zijn er tal van touroperators en duikscholen die snorkeltrips organiseren naar de mooiste plekken.

Windsurfen op Bonaire
Windsurfers vinden op Bonaire een waar paradijsje. De constante passaatwinden en de aangename watertemperatuur vormen de ideale combinatie voor de windsurfsport. De maanden februari tot augustus (high-wind season) zijn het meeste geschikt. In deze maanden wordt een gemiddelde windsnelheid van 15 knopen gemeten met een maximum van 30 knopen.

Kitesurfen op Bonaire
Ook voor kitsurfers zijn de omstandigheden op Bonaire uitermate geschikt. De constante passaatwinden en de aangename watertemperatuur vormen de ideale combinatie voor de kitesurfsport.

Op Bonaire waait het 300 dagen per jaar, maar de maanden februari tot augustus zijn het meeste geschikt. In deze maanden wordt een gemiddelde windsnelheid van 16 knopen (29,632 km/u) gemeten met een maximum van 30 knopen (55,56 km/u). De wind komt op Bonaire altijd uit dezelfde richting, namelijk uit het noordoosten. Op de kitespots van het duikeiland waait altijd een aflandige wind.

Klimaat

Bonaire heeft een tropisch savanneklimaat. De temperaturen zijn vrij constant over het hele jaar met maximum temperaturen rond de 30-32 graden, die overdag al vrij snel gehaald worden. Zodra de avond invalt zakt de thermometers langzaam, totdat er een ondergrens van 23 tot 25 graden gehaald is. Onder invloed van de Caribische Zee en de noordoostpassaat is er slechts weinig variatie in de temperaturen. In de wintermaanden zorgen deze twee elementen ervoor dat het land wat opgewarmd wordt. In de zomer werkt de wind over de relatief op dat moment iets koelere zee juist weer verkoelend. Temperaturen onder de twintig graden worden vrijwel nooit gemeten.